'Anderlecht vecht het met pak andere clubs uit om Bulgaarse speler van het jaar'

'Anderlecht vecht het met pak andere clubs uit om Bulgaarse speler van het jaar'

08-01-2019 12:00 Laatste update: 12:01
22

RSC Anderlecht heeft een nieuwe trainer en nieuwe technisch directeur. Nu kan het zich ook op de transfermarkt begeven. Een nieuwe aanvaller lijkt één van de targets te gaan worden. Die kan uit Bulgarije komen.

Eind november raakte al bekend dat Anderlecht een scout had gestuurd naar een wedstrijd van CSKA Sofia. Eén van de spelers die bekeken werd, was Kiril Despodov. De Bulgaar kwam toen niet in actie, maar zou toch op het verlanglijstje van de Brusselaars staan. Het hoopt, samen met een pak andere clubs, de aanvaller deze winter te kunnen aantrekken. Dat meldt het Bulgaarse Blitz.

Het dreigt echter nog een serieuze strijd om zijn handtekening te gaan worden. Niet alleen verlangt CSKA Sofia een miljoenenbod, er zijn ook een pak ploegen die hem op het lijstje hebben staan. Onder andere Fenerbahçe, Olympiakos, Spartak Moskou, Cardiff City, Aston Villa en PSV Eindhoven denken aan de Bulgaar.

De spits werd recent nog bekroond tot speler van het jaar 2018 in Bulgarije. Despodov was vorig seizoen in dertig competitieduels verantwoordelijk voor acht doelpunten. Dit seizoen heeft hij tien doelpunten en elf assists in 22 wedstrijden achter zijn naam staan.