Zomeraankoop Club Brugge geeft zichzelf een onvoldoende: ''Mag niet content zijn''

Zomeraankoop Club Brugge geeft zichzelf een onvoldoende: ''Mag niet content zijn''

08-01-2019 09:50 Laatste update: 10:00
2

Toen Sofyan Amrabat afgelopen zomer door Club Brugge werd overgenomen van Feyenoord, ging dat gepaard met de nodige verwachtingen. Vooralsnog heeft Amrabat deze nog niet waargemaakt. Amrabat beseft dat zelf maar altijd te goed en beoordeelt zijn eerste maanden met een onvoldoende.

''Omdat ik te weinig gespeeld heb. Ik kan daar niet tevreden over zijn - mag ook niet. Da's geen verwijt naar de coach, voor alle duidelijkheid. Maar België heeft gewoon de beste Sofyan Amrabat nog niet gezien. Ik ken mezelf'', laat de Marokkaans international weten in een interview met Het Laatste Nieuws.

Amrabat zegt vooral behoefte te hebben een een reeks. ''Als ik een lange reeks matchen achter elkaar kan spelen, word ik alleen maar sterker en beter. In december merkte ik dat nog maar eens. Helaas was er tegen Atlético die knieblessure... Ik vreesde even het ergste, maar gelukkig miste ik slechts twee duels.''

De fysieke middenvelder, die voorlopig dertien keer in actie kwam, is wel aan het denken gezet door het moeilijke begin. ''Ik kwam met de beste bedoelingen van Feyenoord, waar ik in de eerste helft van het seizoen nog bijna alles mocht spelen. Als je dan voor Club kiest, omdat je opnieuw in de ploeg wil staan, is het niet leuk als je ook daar moet toekijken. Ik begreep het ergens wel. Het team draaide goed toen ik tekende. Waarom zou je als coach dan moeten wisselen?'', besluit hij realistisch.