Hjulmand in zak en as na mislopen job bij Anderlecht: “Ik ben kapot”

Hjulmand in zak en as na mislopen job bij Anderlecht: “Ik ben kapot”

08-01-2019 08:33
9

RSC Anderlecht zocht lang naar een nieuwe trainer. Uiteindelijk koos het voor Fred Rutten. Dat was vooral balen voor Kasper Hjulmand. De Deen had maar wat graag naar Anderlecht gekomen.

De voorbije weken probeerde Anderlecht naar verluidt onder meer Frank de Boer en Peter Bosz te verleiden. Telkens hield paars-wit Hjulmand achter de hand als alternatief. Uiteindelijk wilde Anderlecht Hjulmand ook aantrekken. De trainer was al in Brussel, maar Anderlecht vond geen overeenkomst met Nordsjaelland.

Nordsjaelland hield ondanks dat Hjulmand zijn contract afloopt in de zomer vast aan een afkoopclausule van 1,5 miljoen euro. Dat vond paars-wit te veel en koos daarom voor Rutten. Hjulmand bleef achter met lege handen.

Alles was geregeld met Hjulmand
In de Deense pers reageerde Hjulmand op de ontwikkelingen. "Ik ben kapot", vertaalde Sportwereld de woorden van van de trainer. "Ik ben leeg, overspoeld door emoties. Alles was geregeld en het was voor alle partijen een geweldige kans, maar het is fout gegaan tussen de twee clubs. Zo werkt dat blijkbaar in deze wereld. Ik moet het nu van mij afzetten en me weer focussen op Nord­sjaelland, maar dat is niet eenvoudig."

Nordsjaelland bevestigde maandag dat er een Europese topclub Hjulmand wilde binnenhalen, maar niet nu al van hem af wil. Opvallend, Nordsjaelland liet tegelijk weten dat de wegen van de club en de trainer deze zomer gaan scheiden.