Genk-voorzitter Croonen: Fans & hele club hopen op de titel. Dat is terecht

Genk-voorzitter Croonen: "Fans & hele club hopen op de titel. Dat is terecht"

08-01-2019 08:07 Laatste update: 08:34
2

KRC Genk trok de winterstop in als leider van de Jupiler Pro League. Na Nieuwjaar willen de Limburgers bevestigen. Iedereen met een blauw-wit hart droomt stiekem al van een titel. Volgens KRC Genk-voorzitter Peter Croonen is dat niet onterecht.

Genk is momenteel op stage in Spanje. Croonen is ook van de partij. Bij Sporza vroegen ze hem daar over de Belgische titel. "Het hoeft bij ons zeker niet elk jaar en ik denk dat dat een voordeel is in zo'n titelrace", stelt de voorzitter van Genk. 

Croonen houdt begrijpelijk de druk voor zijn spelers af. "Wat ik wens? Dat we op hetzelfde niveau kunnen blijven presteren. Dan kunnen we kijken waar we eindigen en dat is hopelijk heel hoog."

"De fans en de hele club hopen op de titel. Dat is terecht. We staan op de eerste plaats en we hebben een voorsprong. Maar de realiteit is dat de punten nog gedeeld worden en dat er nog veel matchen moeten worden gespeeld."

Genk wil voor de titel gaan, maar het kampioenschap in mei mag, maar hoeft niet. "Of de titel een must is? Neen, dat is geen must. Het is natuurlijk wel een van de jaren waarin het kan en het kan niet elk jaar bij ons."