'Waasland-Beveren betaalt 750.000 euro aan Anderlecht voor Roef'

'Waasland-Beveren betaalt 750.000 euro aan Anderlecht voor Roef'

08-01-2019 07:24 Laatste update: 10:56
4

Sinds vorig seizoen speelt Davy Roef al voor Waasland-Beveren. In de toekomst gaat dat mogelijk ook nog zo zijn, want de Waaslanders willen de doelman definitief overnemen van Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Toen Anderlecht Roef aan Waasland-Beveren verhuurde, kwamen de clubs een aankoopoptie van 750.000 euro overeen. Voor het einde van deze maand wil Waasland-Beveren die optie lichten en zo Roef definitief overnemen van Anderlecht.

750.000 euro maakt Roef meteen de duurste doelman uit de clubgeschiedenis van Waasland-Beveren. Huidig recordhouder met 400.000 euro is Francesco Forte. De aankoopoptie moet voor 31 januari gelicht worden. Binnen enkele dagen zit Waasland-Beveren met Roef en zijn zaakwaarnemer aan tafel om de laatste zaken te bespreken.

Roef al seizoenen verhuurd
Roef leek bij RSC Anderlecht op weg naar een mooie carrière. In januari van 2014 maakte hij zijn debuut bij Anderlecht. Na enkele seizoenen tweede viool gespeeld te hebben, won hij de concurrentiestrijd van Silvio Proto. Daarna ging het mis. Roef werd uiteindelijk uitgeleend aan het Spaanse Deportivo La Coruña. Daarna begon hij aan zijn avontuur op huurbasis bij Waasland-Beveren.

Lees ook: Vier Nederlanders aan Anderlecht gelinkt, waaronder Tottenham-aanvaller Janssen