Rutten brengt meteen nieuwe naam naar Anderlecht: Hij komt ons versterken

Rutten brengt meteen nieuwe naam naar Anderlecht: "Hij komt ons versterken"

07-01-2019 10:59 Laatste update: 11:19
17

Fred Rutten werd zopas voorgesteld aan de pers. De Nederlandse trainer hoopt RSC Anderlecht op korte termijn weer op de Europese voetbalkaart te zetten.

"Anderlecht is een enorme uitdaging", citeerde Het Laatste Nieuws de kersverse Anderlecht-coach. Rutten verklaart meteen ook zijn keuze voor paars-wit. "Ik heb voor deze club gekozen omdat het een grote club is in België en Nederland, maar ook in Europa."

Nu zal de Nederlander meteen aan de slag gaan. Maandag nog stapt hij samen met de hele staf en spelersgroep het vliegtuig op richting Murcia, waar de jaarlijkse winterstage doorgaat. "Het proces moet snel in werking gaan om resultaten te halen. We hebben een korte voorbereiding, ik wil zo snel mogelijk mijn staf leren kennen die hier nu aanwezig is", aldus Rutten.

Eigen assistent
Daarnaast zal hij ook een analyse maken van de selectie. "Ik wil ook mijn spelersgroep leren kennen, daarom is het handig dat we straks direct op stage vertrekken. Ik ga eerst een analyse maken en wil er snel voor zorgen dat we resultaten halen", besluit Rutten.

De Nederlandse coach bevestigde meteen dat hij een assistent meebrengt naar het Astridpark. "Het is Arno Van Zwam. Hij kent mijn werkwijze, daardoor kan ik het proces versnellen."