Krijgt Obradovic een nieuwe kans? 'Een waardige Anderlecht-speler'

Krijgt Obradovic een nieuwe kans? 'Een waardige Anderlecht-speler'

07-01-2019 08:31
13

Ivan Obradovic zat de afgelopen zes maanden in de B-kern van RSC Anderlecht. Nu ziet het er naar uit dat paars-wit de verbannen speler weer in de armen sluit. De Serviër vertrekt mee op winterstage.

Toenmalig sportief manager Luc Devroe was niet tevreden dat Obradovic weigerde te vertrekken. “Wie spelletjes speelt en zo weigert te vertrekken, zal naar de B-kern vliegen”, liet hij toen weten. En zo geschiedde, coach Hein Vanhaezebrouck sprak niet tegen en de linksback werd naar de B-kern verwezen.

Het ziet er naar uit dat Obradovic echter weer toekomstperspectieven heeft met het nieuwe beleid én een nieuwe coach bij Anderlecht. Maandag stapte hij mee op het vliegtuig naar Spanje. Die beslissing is in overleg genomen. Michael Verschueren, Frank Arnesen en Karim Belhocine zien in Obradovic ‘een waardige Anderlecht-speler.’

Professional
Obradovic hoopt al een tijdje op de ommekeer. De Servische verdediger is dan ook altijd op en top professioneel gebleven. Zo trainde hij steeds bij de U21, gaf hij concurrent Elias Cobbaut advies tijdens zijn revalidatie en hielp hij Ognjen Vranjes en Luka Adzic aan te passen aan België. Nu heeft hij zeven dagen om de staf van zijn kunnen te overtuigen.