Bailey mist eerste training onder nieuwe coach: Zijn vlucht had vertraging

Bailey mist eerste training onder nieuwe coach: "Zijn vlucht had vertraging"

06-01-2019 23:30
1

Leon Bailey heeft zich bij Peter Bosz moeten verantwoorden omdat hij de eerste training van Bayer Leverkusen miste. De Jamaicaan vertelde dat zijn vlucht vertraging had.

Bosz weigert Bailey echter publiekelijk te bekritiseren en neemt het voor hem op. De vleugelaanvaller presteert dit seizoen wisselvallig en staat er volgens Duitse media om bekend dat hij op professioneel gebied zo nu en dan steken laat vallen. Het missen van de eerste training onder Bosz zou zo'n steek zijn.

Op de clubsite van Leverkusen staat dat Bailey een jetlag had en last had van de airconditioning in het vliegtuig. "Ik heb met hem gesproken, maar hij was ook ziek", zegt Bosz in Duitse media. "Zijn vlucht had vertraging, maar hij kon toch niet trainen. Jamaica is heel warm en de airconditioning in het vliegtuig was slecht."

Het Duitse Kicker vindt het opmerkelijk dat Bosz het voor Bailey heeft opgenomen. 'Een verkoudheid kwam niet ter sprake', aldus het magazine. 'Maar dat Bosz hem publiekelijk verdedigt is opvallend. De trainer had ook aanmerkingen kunnen hebben op zijn planning. Uiteindelijk is het niet ideaal als je als topsporter een vlucht plant terwijl je op dezelfde dag moet trainen en van de andere kant van de wereld moet komen.'

Bailey kwam in de eerste seizoenshelft zestien keer binnen de lijnen, maar maakte slechts één doelpunt. Vorig seizoen was hij in een heel seizoen negen keer trefzeker. Bailey verliet KRC Genk in 2016 voor de Bundesliga.