Custovic prepareert troepen voor degradatiestrijd: 'Teambuilding belangrijk'

Custovic prepareert troepen voor degradatiestrijd: 'Teambuilding belangrijk'

06-01-2019 22:38

Waasland-Beveren bereidt de tweede seizoenshelft voor in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Coach Adnan Custovic moet zijn troepen preparen om de strijd tegen de degradatie aan te gaan.

"De motivatie is er, nu de concentratie bij de jongens nog wat aanscherpen. Gisteren was er een eerste rustige training, na tien dagen vakantie. We gaan hier deze week twaalf keer trainen, dus het hoefde niet per se meteen stevig te zijn, al was het vanmorgen al wat intenser", vertelde Custovic aan Het Laatste Nieuws.

"Ik hou wel van zo’n winterstage. Je kan veel doen samen. Twee keer per dag trainen, tactische en specifieke oefeningen instuderen,… Maar het belangrijkste is de teambuilding. De atmosfeer is top, er zijn geen telefoons aan tafel toegestaan tijdens het eten. De spelers praten dus effectief met elkaar."

"Vanavond doen we een quiz, dinsdag is er teambuilding op het strand, we spelen ook nog een oefenmatch. Een leuk programma. Het resultaat van die wedstrijd (tegen de Duitse derdeklasser Würzburger Kickers, red.) is niet belangrijk, maar ik wil wat dingen zien. Het is goed dat we eens 11 tegen 11 kunnen spelen", besloot Custovic.