Verheyen zaait twijfel over De Sutter: Het is niet aan mij om dat te beslissen

Verheyen zaait twijfel over De Sutter: "Het is niet aan mij om dat te beslissen"

06-01-2019 22:16

KV Oostende bereidt de tweede seizoenshelft voor in het Spaanse Murcia. Gert Verheyen zal tijdens de oefenstage vooral werken aan het scorend vermogen, want dat is een groot probleem bij zijn ploeg.

"Dat is natuurlijk iets dat het hele jaar aan bod komt. We doen veel vormen waar afwerking in zit. Je kan niet verwachten dat een jongen die er maar drie maakt op een half seizoen er nu ineens vijftien gaat maken op die resterende negen matchen", vertelde Verheyen tegenover het clubkanaal van KV Oostende. "Maar als het al een paar procentjes beter is, dan is dat winst."

Mogelijk kan Tom De Sutter het scorend vermogen een beetje opkrikken, maar de aanvaller kreeg nog steeds geen contract voorgeschoteld. "Het is natuurlijk zo dat Guri, Sakala en Zivkovic te weinig goals hebben gemaakt als diepe spits. De Sutter kan dat oplossen, maar ik wil daar niet te veel over spreken, omdat het nog lang niet zeker is dat hij zal blijven. Ik beslis daar niet over. De club beslist daar over."

"Het is in ieder geval de bedoeling om hem in de oefenmatch tegen FC Utrecht speelminuten te geven. Dat zal de eerste keer zijn dat we hem zien spelen. We hebben hem al gezien bij de beloften, maar dit zal de eerste keer zijn in ons eerste elftal. Op training kan je iets zien, maar een echte beoordeling kan pas volgen na een wedstrijd", besloot Verheyen.