OFFICIEEL: Real Madrid bevestigt wintertransfer voor 17 miljoen euro

OFFICIEEL: Real Madrid bevestigt wintertransfer voor 17 miljoen euro

06-01-2019 21:45

Brahim Diaz maakt de overstap naar Real Madrid. Dat maakt de Spaanse grootmacht zondagavond wereldkundig. De aanvaller komt over van Manchester City.

Diaz heeft zich voor liefst 6,5 jaar verbonden aan Real Madrid, tot de zomer van 2025. Hij ondergaat maandag een medische keuring en zal aansluitend worden gepresenteerd. Met de transfer zou zeventien miljoen euro zijn gemoeid. Als aan bepaalde bonussen wordt voldaan, kan de som oplopen tot 23 miljoen euro.

Manchester City wilde Diaz, in 2014 opgepikt bij Málaga, liever niet kwijt, maar heeft volgens beide media geen keus. De Spaanse linkspoot wilde na ruim vier jaar Engeland weer dicht bij zijn familie zijn en liet de club weten dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Hij had bovendien te maken met forse concurrentie.

Real Madrid breekt met de komst van Diaz (19) met een opvallende 'traditie': De Koninklijke trok bijna vier jaar geleden voor het laatst een speler aan tijdens de winterstop. Die eer viel te beurt aan Lucas Silva, die in januari 2015 werd opgehaald bij Cruzeiro en momenteel is verhuurd aan zijn oude club.