Gents beleid wordt onderuit gehaald: 'Zit er een visie achter?'

Gents beleid wordt onderuit gehaald: 'Zit er een visie achter?'

05-01-2019 21:47
4

KAA Gent heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Het veranderde van trainer, haalde al heel wat spelers maar blijft sukkelen met de vorm. Journalist Tom Boudeweel stelt zich heel wat vragen bij het beleid van de Buffalo's.

"AA Gent heeft veel te veel spelers. Door de overvolle kern stroomt er niemand van de jeugd door. Al jaren de achilleshiel bij de Buffalo’s. Er is ook gewoon veel te veel verloop. Spelers komen, spelers gaan. Wie wordt daar beter van", klinkt het bij Sporza.

Volgens hem is de structuur bij Gent niet juist. "De vraag is ook: wie bepaalt het sportieve beleid? Er is geen sportief directeur. Daar heeft Gent nood aan", oordeelt Boudeweel.

"Alle krediet voor wat De Witte en Louwagie met Gent gedaan hebben in de moeilijke periode, maar misschien zijn ze op hun best in een rol als crisismanager. Een ander heikel punt: wat is de rol van het scoutingsapparaat? Hebben zij spelers aangebracht? Zijn ze gecontroleerd geweest? Zit er een visie achter? Daar twijfel ik aan", besluit hij.