'Chinezen proberen het na mislukte poging voor Wesley met hoger bod bij Ajax'

'Chinezen proberen het na mislukte poging voor Wesley met hoger bod bij Ajax'

05-01-2019 21:16
7

De Chinese topclub Guangzhou Evergrande blijft zoeken naar talenten in de Benelux. Nadat het eerder naast Wesley Moraes greep, hoopt het nu te kunnen shoppen bij Ajax.

Zo meldt De Telegraaf dat Guangzhou Evergrande een bod heeft voorbereid op David Neres. Het wil naar verluidt maar liefst dertig miljoen euro betalen voor de Braziliaanse aanvaller. Eerder ving het bot bij Club Brugge, dat 25 miljoen euro weigerde voor Wesley.

Technisch directeur Marc Overmars van Ajax liet eerder weten dat hij niemand wilde laten vertrekken tijdens de winterstop, maar gaat mogelijk terugkomen op deze belofte. Neres viel in de laatste weken voor de winterstop buiten de basis en is ontevreden over zijn reserverol. De Braziliaan heeft wel oren naar een lucratief avontuur in China en ook Ajax staat positief tegenover een miljoenendeal.

Neres kwam tijdens de winterstop van het seizoen 2016/2017 voor twaalf miljoen euro over van Sao Paulo FC. Dit seizoen moet hij op de flanken regelmatig voorrang verlenen aan Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Afgelopen zomer bood Borussia Dortmund nog 33 miljoen euro, maar de Duitsers kregen nul op het rekest van Overmars.