Rode Duivels krijgen steun: Kan stemming 'Ploeg van het Jaar' opnieuw gebeuren?

Rode Duivels krijgen steun: "Kan stemming 'Ploeg van het Jaar' opnieuw gebeuren?"

05-01-2019 20:15
5

Eden Hazard werd verkozen als Sportman en Roberto Martínez als Coach van het Jaar. Er kwam kritiek vanuit de hoek van enkele andere sporttakken. François Colin vindt de trofeeën meer dan terecht.

"Laten we eens een streep door de clichés halen. Moderne topvoetballers zijn echte atleten en moeten over een snelle geest en een fabelachtige techniek beschikken. Jongens als Eden Hazard zijn artiesten. De vermaarde choreograaf Rudi van Dantzig vergeleek Marco van Basten niet voor niets met een balletdanser. Bij artiesten bewonderen we hun genialiteit, niet de zweetdruppels die ze moeten laten", schrijft hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Hazard is de terechte Sportman van 2018. Hij eindigde achtste in de verkiezing voor de Ballon d'Or, de trofee voor de beste voetballer van de wereld. Koen Naert, de nummer twee van de verkiezing van Sportman van het Jaar, verdient alle lof voor zijn Europese titel op de marathon, maar met zijn recordtijd staat hij pas 156e op de wereldranglijst", vergelijkt hij de twee

De Red Lions werden dan wel verkozen tot “Ploeg van het Jaar”, toch schat Collin de prestaties van de Rode Duivels hoger in. "125.000 sportliefhebbers zagen de hockeyfinale op Playsports en heel wat kijkers kozen mogelijk voor de uitzending op de NOS. Elk WK-duel in Rusland lokte echter zo'n twee miljoen mensen naar de buis. De beslissende goal tegen Japan en de twee treffers tegen Brazilië staan op ons collectieve geheugen gegrift en zullen over twintig jaar nog regelmatig op tv voorbijkomen. Remember Mexico 1986", schrijft hij nog.

"Naar het WK hockey was het zoeken en zoeken. Op pagina 29  van L’Equipe stond de uitslag. Meer niet. Het zegt misschien iets over L'Equipe, maar toch ook over de internationale impact van een wereldtitel hockey. Zouden we de stemmig niet nog eens overdoen?", besluit hij.