Eerste overwinning van 2019 is een feit, Antwerp wint oefenwedstrijd

Eerste overwinning van 2019 is een feit, Antwerp wint oefenwedstrijd

Gepubliceerd: zaterdag 5 januari 2019 om 18:15za 05-01-2019 om 18:15

The Great Old bereidt zich in Spanje momenteel voor op de terugronde in de Jupiler Pro League. Het begon al vroeg met oefenwedstrijden. Amateurclub Virton was de eerste tegenstander. De Antwerpenaren wonnen met 1-0.

The Great Old had het niet al te makkelijk tegen de amateurclub. Toch kwam het in de eerste helft nog op voorsprong. Op aangeven van Dieumerci Mbokani kon Matheus Borges voor de openingstreffer zorgen.

Virton gaf niet op en ging op zoek naar die gelijkmaker. Het kreeg nog voor rust een strafschop, maar Lecomte miste zijn poging. Net voor tijd zag het ook nog een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

Opstelling: Teunckens - Yatabaré, Arslanagic (80' Nostlinger), Borges, Jukleröd (46' Van Damme) - Haroun, Lamkel Zé - Rodrigues (46' Bernier), Hairemans, Owusu - Mbokani.

Plaats een reactie

zaterdag 5 januari 2019 om 18:30
Zwak
Vind ik leuk
zaterdag 5 januari 2019 om 19:10
Wanker!
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +1505
zaterdag 5 januari 2019 om 19:55
Bedankt voor je uitgebreide en goed onderbouwde commentaar! :-)

En wat zou daar zwak aan zijn misschien?

Het gaat hier om een vriendschappelijke wedstrijd tijdens een stage waarbij de spelerskern in tweeën gedeeld werd om ongeveer twee evenwaardige ploegen te kunnen vormen want er worden op 12 dagen vier wedstrijden afgewerkt.

De bedoeling van zo'n stage is dan ook helemaal niet van elke wedstrijd met zo hoog mogelijke cijfers proberen te winnen.
Om dat nog even te onderstrepen heeft Bölöni op een vorige stage bijvoorbeeld een wedstrijd van 3 x 45 minuten laten spelen, of tijdens een andere wedstrijd slechts 10 ipv 11 spelers opgesteld omdat ze harder zouden moeten werken voor elkaar.

Daarnaast, maar dat zal jij wellicht ook niet weten, legt Bölöni er altijd zwaar de pees op en had de ganse ploeg er al een volledige training op zitten vanochtend.
Verder is het ook een gewoonte van Bölöni om de groep die niet speelt tijdens de volledige duur van de wedstrijd ook nog eens een doorgedreven training te laten afwerken, en de reserven die wel tot de groep behoren die op het veld staat mogen dan gewoonlijk alle minuten dat ze niet spelen rondjes lopen. Hetzelfde geldt dan trouwens ook voor spelers die vervangen worden...

Tevens zijn er nog een aantal jonge spelers mee die daarmee beloond worden voor hun prestaties bij de beloften.
Jongens vanaf 17 jaar die wellicht ook allemaal een keertje aan beurt zullen komen tijdens één van de wedstrijden.
Op die manier krijg je als trainer ook een beter idee hoever bepaalde jonge spelers al staan en kunnen ze zelf ook een (eerste) keer proeven van wat het is om profvoetballer te zijn.

Maar indien jij dat zwak vindt dan zegt dat wel één en ander over de "kenner" die je zelf bent. ;-)
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 januari 2019 om 19:55]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws