OFFICIEEL: Zulte Waregem legt oude bekende voor 2,5 jaar vast

OFFICIEEL: Zulte Waregem legt oude bekende voor 2,5 jaar vast

05-01-2019 16:40 Laatste update: 16:46
4

Idrissa Sylla gaat opnieuw aan de slag bij Zulte Waregem. Essevee maakte de terugkeer van de spits zaterdag via de officiële kanalen bekend. Sylla komt over van het Engelse Queens Park Rangers. De 28-jarige aanvaller tekende een contract voor 2,5 jaar.

Sylla is de eerste van drie spelers, die op korte termijn de rangen aan de Gaverbeek zullen gaan versterken. Zulte Waregem is naar verluidt ook rond met Racing Genk-middenvelder Ibrahima Seck en Stef Peeters, de voormalige smaakmaker bij Sint-Truiden die nu op een zijspoor zitten bij het Franse Caen. Het ligt in de lijn der verwachten dat dit duo spoedig aan de kern wordt toegevoegd.

De transfer van Sylla is dus al helemaal in kannen en kruiken. Sylla keert na een uitstapje van 5,5 jaar terug op het oude nest. Sylla trok in de zomer van 2013 naar Anderlecht, waar hij in twee seizoenen niet verder kwam dan tien goals in 43 optredens. Hij trok daarop naar de Engelse tweedeklasser Queens Park Rangers, waar hij 17 goals (in 64 duels) voor produceerde. Sylla kwam dit seizoen amper 96 minuten in actie, waardoor hij mocht vertrekken bij QPR. Francky Dury en Zulte Waregem sloegen graag toe.

Zulte Waregem staat na 21 speeldagen op een zeer teleurstellende dertiende plaats. Sylla moet bijdragen aan een opmars naar boven. In zijn eerste termijn toonde hij zich met 18 goals in 63 matchen regelmatig trefzeker.