De Mos keurt optie Rutten goed voor Anderlecht, maar heeft ook punt van zorg

De Mos keurt optie Rutten goed voor Anderlecht, maar heeft ook punt van zorg

05-01-2019 16:10
8

Nadat de namen van de Nederlandse coaches Phillipp Cocu, Frank de Boer en Peter Bosz de revue passeerden voor de vacature bij Anderlecht, lijkt nu hun landgenoot Fred Rutten de meest concrete optie. Aad de Mos zou Rutten geen onverstandige keuze vinden.

''Het is een zeer aangename man. Hij kan jonge spelers beter maken. Ik denk dat hij veel ervaring heeft, meer als Cocu, dus is het wat mij betreft een sympathieke vent en nette man, die zeker bij Anderlecht zou kunnen passen. Hij verdient zeker een kans'', geeft De Mos zijn opinie op social media.

De Mos, zelf ooit trainer bij paars-wit, oordeelt dat Rutten zich in Nederland heeft bewezen. ''Hij is begonnen bij FC Twente, de club waar hij zelf gespeeld heeft, en daar heeft hij het fantastisch gedaan. Hij is toen Trainer van het Jaar geworden. Bij Feyenoord, PSV en Vitesse heeft hij ook goed werk afgeleverd'', klinkt het.

De analist benoemt echter ook een kritisch aandachtspunt. ''Het vreemde bij Fred is altijd geweest dat het elftal in het tweede gedeelte van het seizoen in elkaar stortte. Daarom is hij ontslagen bij Vitesse, PSV en Feyenoord. En daarna is hij naar het buitenland gegaan en daar deed vaak hetzelfde verhaal zich voor. Nu bij Maccabi Haifa opnieuw en bij Schalke 04 niet te vergeten. Dat zijn toch aanwijzingen dat er iets ontbreekt'', analyseert De Mos.

Lees ook: 'Anderlecht denkt zeker aan Rutten, maar niet in pole positie'