'Gent voert wijzigingen door in organigram: nieuwe coach voor beloftenelftal'

'Gent voert wijzigingen door in organigram: nieuwe coach voor beloftenelftal'

Gepubliceerd: zaterdag 5 januari 2019 om 13:34za 05-01-2019 om 13:34

KAA Gent maakt van de winterstop gebruik om de interne structuur een beetje aan te passen. Manu Ferrera gaat 2019 in als hoofdcoach van de beloften van de Oost-Vlamingen. Tot op heden was hij hoofd jeugdopleidingen.

Het Nieuwsblad weet dat Ferrera die functie opzij zet om zich volledig te concentreren op de hoogste jeugdcategorie van de Buffalo's. Tot op heden vervulde Bart Van Renterghem die rol, maar hij moet van het Gentse bestuur een stapje terug zetten. Van Renterghem wordt, samen met Ward Diricks, assistent van Ferrera.

Zo sluipt de broer van Emilio en de neef van Yannick Ferrera weer het trainerswereldje binnen. Eerder was de Spaanse Brusselaar al aan de slag als hoofdcoach van onder meer Sporting Charleroi en Eendracht Aalst. Later werd hij de vaste rechterhand van Michel Preud'homme, eerst bij Standard, nadien bij Gent. Daar was hij sinds 2014 verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. 

Plaats een reactie

Blue-Blanc +742
zaterdag 5 januari 2019 om 13:45
Maw. Van Renterghem gaat naar Aalst.
Vind ik leuk
Neutrale fan +1196
zaterdag 5 januari 2019 om 13:57
Het is al even wachten op doorstroming bij KAA Gent. Zijn nu toch al intensief 1,5 jaar bezig om dit te upgraden. Dit is uiteraard iets van lang termijn, maar een beetje meer doorstroming (kansen geven op de training, eens opnemen in de selectie (hoeft daarom niet te spelen), ..) is toch meer dan welkom. Andreas Burssens (en sms ook Ben Lederman) verdient deze kans nu toch wel..
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 januari 2019 om 13:58]
Vind ik leuk
zaterdag 5 januari 2019 om 18:14
Nu Louwagie zelf nog de factor doorgeven zou nog veel beter zijn!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws