'Manchester City en Real Madrid spreken speciale Manchester United-clausule af'

'Manchester City en Real Madrid spreken speciale Manchester United-clausule af'

05-01-2019 13:30
3

Brahim Diaz staat op het punt om Manchester City voor 25 miljoen euro in te ruilen voor Real Madrid. Opvallender is misschien wel de afspraken die beide clubs met elkaar gemaakt hebben.

Dat Diaz naar Real gaat verkassen is geen geheim meer, maar Engelse media brengen zaterdag opmerkelijke details naar buiten. De Spanjaarden betalen een vaste transfersom van 17,5 miljoen euro, waar op den duur nog bonussen bij gaan komen.

Als Real Diaz verkoopt, krijgt City een doorverkooppercentage van vijftien procent. Maar als Real hem aan Manchester United verkoopt, incasseert City maar liefst veertig procent van de transfersom, schrijven The Telegraph en Manchester Evening News.

The Citizens willen hoe dan ook voorkomen dat Diaz uiteindelijk het United-shirt draagt. Intern wordt de aanvaller nog steeds gezien als een van de grootste talenten uit de opleiding. De club zag eerder ook al Jadon Sancho vertrekken. Het Engelse talent schittert nu bij Borussia Dortmund en is inmiddels veel meer waard dan in zijn City-periode. Van het hoog aangeschreven trio is alleen Phil Foden nog actief in Engeland.

City lijkt dat risico niet opnieuw te willen nemen met Diaz en heeft dus een speciale Manchester United-clausule op laten nemen in de deal, zodat de financiële tegenvaller enigszins beperkt blijft.