'Interesse in Dessers blijft groeien, handvol clubs worden genoemd'

'Interesse in Dessers blijft groeien, handvol clubs worden genoemd'

05-01-2019 10:46 Laatste update: 10:51
1

Dat Cyriel Dessers deze winter gaat vertrekken bij FC Utrecht, lijkt vrijwel zeker. De Belg heeft volgens De Telegraaf over belangstelling niets te klagen: de krant laat zaterdagochtend weten dat PEC Zwolle, FC Emmen én De Graafschap interesse hebben in de 24-jarige spits.

Dessers wordt al langere tijd gelinkt aan De Graafschap, terwijl ook Keuken Kampioen Divisie-clubs NEC en FC Twente werden genoemd als mogelijke nieuwe clubs.  Naar welke club de voorkeur van Dessers zelf uitgaat, is vooralsnog niet duidelijk.

De in Leuven geboren spits kwam in de zomer van 2017 over van NAC Breda en scoorde vorig seizoen nog negen keer in 29 Eredivisie-wedstrijden. Onder Dick Advocaat komt hij echter niet veel aan spelen toe: de teller staat dit seizoen op 350 officiële minuten, waarin de Belg vier keer het net wist te vinden.

Belgische clubs?
In het verleden was Dessers actief voor Sporting Lokeren en Oud-Heverlee Leuven. De aanvaller kan ook een optie zijn voor enkele Belgische clubs, maar vooralsnog ljkt een terugkeer naar de Jupiler Pro League geen optie.