Timmermans haalt uit naar de bond: “Wie van hen heeft blanco strafblad?”

Timmermans haalt uit naar de bond: “Wie van hen heeft blanco strafblad?”

Gepubliceerd: zaterdag 5 januari 2019 om 07:14za 05-01-2019 om 07:14

De voormalige voorzitter van KV Mechelen Johan Timmermans werd verdacht matchfixing. Hij trad dan ook af als voorzitter van Malinwa. Nu doet hij zijn boekje open tegenover Het Nieuwsblad en haalt hij stevig uit naar de bond.

“De bond meet met twee maten en gewichten”, begint Timmermans. “Dat ik geen plaats meer heb in het Uitvoerend Comité van de KBVB raakt juridisch kant noch wal. Willen ze heiliger zijn dan de paus?” Ook zijn zitje als vertegenwoordiger van de Pro League in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond werd afgenomen.

“Het gerecht is niet alleen bij KV Mechelen ‘binnengevallen’, maar ook nog bij een zevental andere clubs waarvan ook vertegenwoordigers in het Uitvoerend Comité zetelen. En ik ben inderdaad ondervraagd, maar tot op heden niet in verdenking gesteld”, legt Timmermans uit.

Timmermans insinueert dat er verdachte figuren in het Uitvoerend Comité. “Het is niet mijn stijl om naar rechtbanken te stappen om af te dwingen dat dit juridisch kant noch wal raakt. Ik vraag me af op welke basis de KBVB zich stoelt? Als ze katholieker willen zijn dan de paus, moet men maar eens het strafregister opvragen van iedereen die in het Uitvoerend Comité zetelt. Dan zullen we eens zien wie een blanco strafregister heeft.”

Poll

Heeft Timmermans hier gelijk?

(548 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws