UPDATE: 'Anderlecht denkt zeker aan Nederlander, maar niet in pole positie'

UPDATE: 'Anderlecht denkt zeker aan Nederlander, maar niet in pole positie'

05-01-2019 12:05 Laatste update: 12:10
37

Wie wordt de nieuwe coach bij RSC Anderlecht? Het Nieuwsblad meldt dat een nieuwe Nederlandse naam plots pole position ligt. Fred Rutten zou nu de voornaamste kandidaat zijn om de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op te volgen.

De Deense coach Kasper Hjulmand zou een contract eisen voor minstens 1,5 jaar. Fred Rutten wil in eerste instantie het stokje overnemen voor de eerste zes maanden en dat klinkt als muziek in de oren voor Anderlecht en technisch directeur Frank Arnesen.

Naar verluidt zit paars-wit in de eindfase van de onderhandelingen. De 56-jarige oefenmeester was in het verleden in eigen land actief als coach bij FC Twente, PSV, Feyenoord en Vitesse. In het buitenland was hij coach bij Schalke 04, Al Shabab en Maccabi Haifa. Martin Jol zou geen optie meer zijn.

Update 12.05Het Laatste Nieuws nuanceert enigszins het beeld dat in Het Nieuwsblad geschetst werd. De entourage van Rutten bevestigde dat Anderlecht wel degelijk gepolst heeft, maar de Brusselaars mikken ook nog op andere pistes. Is Rutten een kandidaat? Ja. Ligt Rutten in pole positie? Dat nu ook weer niet.