Hij speelde erg goed, bij momenten leek Kompany een jong veulen

"Hij speelde erg goed, bij momenten leek Kompany een jong veulen"

04-01-2019 12:57 Laatste update: 13:02
6

Vincent Kompany heeft zijn hartje nog eens kunnen ophalen. De skipper van Manchester City wordt dit seizoen meer dan hem lief is gepasseerd door Pep Guardiola, maar in de kraker met Liverpool FC (2-1) mocht hij nog eens aan de aftrap verschijnen. 

Kompany bedankt zijn coach met een beresterke prestatie, zag ook commentator Filip Joos. "Dat was toch een beetje een verrassing", verwijst hij bij Sporza naar de basisstek van de Rode Duivel. "Ook omdat er andere oplossingen waren. Misschien was het een keuze van Guardiola voor de persoonlijkheid van Kompany."

"Hij speelde bovendien erg goed. Bij momenten leek hij een jong veulen. In de slotfase vroeg hij wel om een vervanging, maar hij vertelde me achteraf dat hij niet geblesseerd was", kon Joos nog meegeven. Voor Kompany was het pas de zesde keer dat hij mocht starten in de huidige Premier League-campagne.

Ontsnapt
Toch was er ook een smetje op de prestatie van Kompany. In de eerste helft ging de verdediger stevig door op Mohamed Salah. Kompany kreeg een gele kaart, maar sommige waarnemers, waaronder Liverpool-coach Jürgen Klopp, vonden een rode prent op zijn plaats. 

"Dat is geen uitspraak van een malle Duitser. Daar valt iets voor te zeggen", geeft Joos toe. "Kompany heeft geluk dat hij nog net de bal raakt. Salah moet echt springen voor zijn leven, want anders is er sprake van een stevige blessure. Dan kun je ook rood geven."

Lees ook: Helemaal geen 'monsterlijke tackle', Kompany noemt Salah gewoon 'pussy'