Straf! 'Anonieme Engelse international betrapt op cocaïnegebruik'

Straf! 'Anonieme Engelse international betrapt op cocaïnegebruik'

04-01-2019 08:27
4

The Sun heeft vrijdagochtend uitgepakt met een groot schandaalstuk, met als kop 'Three lines on a shirt'. Volgens de Britse boulevardkrant is een niet nader genoemde Engels international uit een uitgaansgelegenheid gegooid nadat hij betrapt werd op het gebruik van cocaïne.

Het incident vond vlak voor de kerstdagen plaats: de Premier League-club had net een uitwedstrijd achter de rug en de spelers en technische staf vierden hun officiële kerstfeest in een uitgaansgelegenheid. De bewuste speler werd door een teamgenoot betrapt terwijl hij in de toiletruimte een lijntje cocaïne opsnoof. Een half uur later was de gebruiker 'all over the place' en liep hij rond met continu bewegende taken. Zijn manager was in alle staten en stuurde de speler per taxi naar huis.

The Sun claimt te beschikken over een bron binnen de niet nader genoemde club, die het verhaal bevestigd heeft. "Iedereen heeft het erover", wordt de bron geciteerd. De spelers zijn naar verluidt diep geschokt door het gedrag van hun teamgenoot "De sfeer in de kleedkamer was al niet optimaal en dit heeft zeker niet geholpen."

De 'dopingzondaar' loopt het risico om geschorst te worden voor zijn cocaïnegebruik. De drug blijft 24 tot 48 uur na inname in het bloed van de gebruiker zitten en zou bij een eventuele dopingcontrole op Boxing Day ontdekt kunnen zijn.