OFFICIEEL: Okaka verlaat Premier League en keert terug naar Italië

OFFICIEEL: Okaka verlaat Premier League en keert terug naar Italië

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 17:12di 08-01-2019 om 17:12

Stefano Okaka heeft een akkoord bereikt met Udinese en keert tijdens de transfermercato in januari terug naar Italië. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen op huurbasis overgenomen van Watford.

Dat meldt Football Italia. Beide clubs zijn in handen van de Giampaolo Pozzo, dus de transfer is niet meteen een grote verrassing. Okaka past niet meer in de plannen van trainer Javi Garcia bij Watford. De aanvaller mocht dit seizoen nog maar drie keer invallen bij de nummer acht in de Premier League.

De Italiaan speelde in het seizoen 2015/2016 bij RSC Anderlecht, dat hem wegplukte bij Sampdoria. Okaka maakte zeventien doelpunten in 47 officiële wedstrijden in België. Watford plukte hem weg voor zes miljoen euro, maar hij kon nooit doorbreken in de Premier League.

Nu kiest Okaka dus voor een terugkeer naar de Italiaanse Serie A. Bij Udinese wordt hij een concurrent van Lukasz Teodorcyk, ookal een ex-spits van Anderlecht. De Poolse aanvaller kan zich momenteel echter niet doorzetten bij de Italiaanse middenmoter.

Update 8/1, 17.12: De transfer van Okaka is helemaal afgerond. De Italiaanse ex-spits van RSC Anderlecht keert terug naar zijn thuisland. Hij tekende een contract bij Udinese.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws