Real Madrid begint 2019 slecht: puntenverlies door plaaggeest Cazorla

03-01-2019 23:25
1

Real Madrid is 2019 slecht begonnen met een gelijkspel tegen laagvlieger Villarreal. De nummer achttien van de Primera Division wist de Madrilenen in eigen huis op een 2-2 gelijkspel te houden.

Santi Cazorla was donderdagavond de grote plaaggeest voor Real Madrid en co.. De spits van Villarreal opende al na vier minuten de score en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in de Primera Division sinds 23 april 2012. Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten. Karim Benzema trok de stand drie minuten na de openingsgoal alweer gelijk.

Raphaël Varrane zette Real nog geen kwartier later op het goede spoor met een kopbal in de verre hoek. De aangever was Toni Kroos, die de Fransman vanaf een meter of veertig wist te bereiken met een vrije trap. Lang was er niets aan de hand voor Villarreal, dat even geen vuist kon maken en het initiatief aan Real liet.

Real weigerde de wedstrijd in de tweede helft te beslissen, waardoor Villarreal in de slotfase extra gas begon te geven. Dat resulteerde acht minuten voor tijd in de gelijkmaker van Cazorla, die zijn tweede goal van de avond maakte.

Real probeerde puntenverlies nog te voorkomen, maar slaagde daar niet in. De achterstand op koploper FC Barcelona kan komend weekend oplopen tot tien punten. Ajax treft Real over anderhalve maand in de achtste finales van de Champions League.