Wat een wedstrijd: Man City verslaat Liverpool en doet weer helemaal mee

03-01-2019 22:55
1

De titelstrijd in de Premier League ligt weer helemaal open. Manchester City heeft de topper tegen Liverpool in eigen huis weten te winnen. Een bloedstollend voetbalgevecht eindigde in het voordeel van The Citizens: 2-1.

De wedstrijd werd door velen beschouwd als do-or-die voor Manchester City. Bij verlies in eigen huis zou de achterstand op koploper Liverpool maar liefst tien punten bedragen. In dat geval zou een landstitel van The Reds, de eerste sinds 1990, bijzonder dichtbij komen.

De topper begon bijzonder matig in het Etihad Stadium. Beide ploegen weigerden uit de startblokken te schieten en wachtten vooral op fouten van de ander. Het resultaat was een sloom en teleurstellend begin. Pas na een kwartier kwam de wedstrijd tot leven. Sadio Mané schoot op aangeven van Mohamed Salah op de paal, waarna de bal op onverklaarbare wijze niet over de lijn ging na een vreemde situatie tussen verdediger John Stones en doelman Ederson.

Na een half uur zonder al te veel spektakel kwam City op voorsprong. Bernardo Silva gaf vanaf links laag voor, waarna Sergio Agüero de bal met zijn rechterbeen perfect onder controle bracht en snoeihard raak schoot met zijn linker. Door de tegengoal kon Liverpool niet langer afwachten en moest er extra gas gegeven worden.

De wedstrijd begon in een traag tempo, maar dat werd in de tweede helft ruimschoots gecompenseerd. In het eerste kwartier na de rust was Liverpool veruit de betere partij en namen de bezoekers het meeste initiatief, maar dat kwam ook omdat City achterover leunde en afwachtte. Na 64 minuten spelen kwam Liverpool verdiend op gelijke hoogte. Roberto Firmino werd losgelaten door zijn directe tegenstander Vincent Kompany en kon de bal bij de tweede paal vogelvrij inkoppen na een voorzet op maat van Andrew Robertson: 1-1.

Het duel zette zich in moordend tempo voort. Pep Guardiola wilde puntenverlies koste wat kost voorkomen en wisselde aanvallend door David Silva in te brengen. City zou de wedstrijd niet veel later opnieuw naar zich toe trekken. Raheem Sterling trok vier Liverpool-verdedigers naar zich toe en gaf de bal op het juiste moment aan Sané, die Alisson via de binnenkant van de paal passeerde.

City kreeg daarna via Sterling en Agüero twee grote kansen om de topper te beslissen, daar waar Salah ongelukkig was voor Liverpool. Ook in de blessuretijd liet de thuisploeg de kansen op de genadeklap liggen. Na 94 minuten werd er afgefloten. City wint, neemt plek twee over van Tottenham Hotspur en ziet de achterstand op Liverpool kleiner worden. Het verschil is nu nog 'maar' vier punten.