Genk leverde uitstekend werk: Dat was een grote voorwaarde om succes te hebben

Genk leverde uitstekend werk: "Dat was een grote voorwaarde om succes te hebben"

03-01-2019 21:17
2

KRC Genk heeft uitstekende eerste helft van het seizoen achter de rug. Volgens Stef Wijnants is het goede werk van afgelopen zomer de sleutelfactor voor het succes.

"De beste transfer van Genk is het behoud van Trossard en Pozuelo geweest", vertelde Wijnants op de website van Sporza. "Dat was een grote voorwaarde om succes te hebben. 'Als we die sleutelspelers houden, dan kunnen we meespelen', was de overtuiging. Dat blijkt nu ook."

 "Daarnaast heeft Genk enkele transfers gedaan die zeker een meerwaarde in de breedte zijn. Paintsil heeft potentieel en speelt steeds meer. Ndongala werd definitief overgenomen en hij had me vorig jaar al verrast. Hij speelt niet altijd even goed, maar hij past in het systeem van Clement."

"Voorin werd Gano als spits nog aangetrokken, maar hij komt weinig of niet aan de bak. Topschutter Samatta doet het goed en is niet te beroerd om meters te maken. Gano heeft dus nog niet te veel potten gebroken, maar het geraamte van de ploeg was duidelijk en op dat behoud heeft Genk heel hard ingezet", besloot Wijnants.

Lees ook: Racing Genk moet oppassen: "Ik denk dat zij concurrent kunnen zijn"