Anderlecht zoekt nummer 10: Tien interessante opties voor Verschueren

Anderlecht zoekt nummer 10: Tien interessante opties voor Verschueren

04-01-2019 21:10 Laatste update: 14:29
40

Anderlecht heeft een pijnlijk gebrek aan creativiteit en het vinden van een nieuwe nummer 10 heeft deze maand hoge prioriteit voor het duo Frank Arnesen en Michael Verschueren. Het budget is niet oneindig, grote namen onhaalbaar. En dus moeten de sportieve leiders inventief te werk gaan. VoetbalPrimeur.be hielp een handje door tien betaalbare en interessante opties te scouten en deze hierbij voor te stellen.

Nasser El Khayati (Mar)
Club: ADO Den Haag (Ned)
Leeftijd: 29 jaar
Marktwaarde: 4 miljoen euro

We trappen af met een laatbloeier. In 2014/15 amateur, nu een sensatie op de Nederlandse velden. Pas als ADO Den Haag hem in de winter van 2017 een kans geeft, maakt de inmiddels 29-jarige El Khayati snel faam. El Khayati wordt gezien als de beste speler die niet actief is voor de traditionele top-3. De Marokkaan is niet alleen een baltovenaar, hij is ook nog eens bepalend met veel goals en assists. Dit seizoen was hij al liefst goed voor 12 goals en 5 bepalende passes. Middenmoter ADO Den Haag is compleet afhankelijk van El Khayati. ADO zal haar uitblinker om deze reden absoluut willen behouden, al kan de club vaak moeilijk nee zeggen tegen miljoenenaanbiedingen.

Victor Guzman (Mex)
Club: CF Pachuca (Mex)
Leeftijd: 23 jaar
Marktwaarde: 4,5 miljoen euro

De Mexicaanse competitie is een kweekvijver voor talent. Pareltjes krijgen optimaal de kans om zich te ontwikkelen, voordat ze de grote stap naar Europa zetten. Guzman zal hoogstwaarschijnlijk snel de Oceaan oversteken. Hij brak vorig seizoen door bij Pachuca en houdt die 'flow' vast getuige zijn cijfers: 9 goals en 5 assists in 16 duels. Wat opvalt is zijn tweebenigheid en zijn neusje voor de goal. Bondscoach Ricardo Ferretti is ook zeer gecharmeerd van Guzman. Ferretti liet Guzman in september debuteren, waarna de spelmaker speeltijd kreeg in 4 van de laatste 5 interlands. Guzman gaf tijdens zijn 3e cap al zijn visitekaartje af met een wondergoal. Anderlecht zal er snel bij moeten zijn.

Shota Kaneko (Jap)
Club: Shimizu S-Pulse (Jap)
Leeftijd: 23 jaar
Marktwaarde: 525.000 euro

Ryota Morioka heeft zijn kans gehad, maar niet gegrepen. In vaderland Japan loopt in de persoon van Kaneko wellicht zijn opvolger rond. Kaneko is een kleine (1m62) en behendige speler, die zowel met links als rechts dreigend is. Fysiek kwetsbaar, maar de Japanner compenseert dat met techniek. Een andere kwaliteit: zijn overzicht, zowel centraal als vanaf de flank. Het voorbije seizoen eindigde Kaneko op 10 goals en 7 assists (bekijk hier enkele hoogtepunten). Een oproep voor de nationale ploeg lijkt niet ver meer. Bij een debuut zal hij niet meer zo goedkoop zijn als op dit moment.

Luciano Acosta (Arg)
Club: D.C. United (VS)
Leeftijd: 24 jaar
Marktwaarde: 1,75 miljoen euro

De Major League Soccer is een competitie in opkomst. Steeds vaker trekken Zuid-Amerikanen noordwaarts, wat de kwaliteit van de MLS ten goede komt. Acosta is ook absoluut een meerwaarde gebleken sinds hij in januari 2017 overkwam van Boca Juniors, de club waar hij zijn opleiding genoot. Acosta is in de VS beter en beter geworden, wat resulteerde in een imponerend 2018 van zijn kant. Acosta steeg naar grote hoogte. Anders kan je niet concluderen bij het zien van zijn stats: 10 goals en 15(!) assists. Met dit eindrappport was hij de meest bepalende middenvelder én assistenkoning. Verlengde zijn contract onlangs slechts met 1 jaar. Maakt hij zich klaar voor Europa? Oh ja, kijk en geniet hieronder.

Philipp Klement (Dui)
Club: SC Paderborn 07 (Dui)
Leeftijd: 26 jaar
Marktwaarde: 1 miljoen euro

Klement was een onopvallende speler in de lagere klassen van het Duitse voetbal, totdat hij in 2017/18 met SC Paderborn 07 promotie naar de 2. Bundesliga afdwong. De Duitse pers komt momenteel superlatieven tekort om de revelatie van het seizoen te beschrijven. Klement wordt geroemd om zijn lichtvoetigheid, sterke linker, passing, overzicht en bescheidenheid. Het feit dat promovendus Paderborn op een knappe zevende plaats staat, is voor een groot deel (10 goals, 7 assists) aan Klement te denken. Uiteraard heeft hij zich in de kijker gespeeld bij clubs uit de hoogste afdeling. Topclub Schalke 04 zou hem graag inlijven, maar Anderlecht is vooralsnog niet te laat.

Bart Ramselaar (Ned)
Club: PSV Eindhoven (Ned)
Leeftijd: 22 jaar
Marktwaarde: 3 miljoen euro

Technisch directeur Frank Arnesen kan mogelijk de naam van Bart Ramselaar laten vallen in Brussel. Ramselaar staat namelijk onder contract bij PSV, de vorige werkgever van Arnesen. De Deen zou Ramselaar een oplossing kunnen bieden voor zijn moeilijk situatie. Zo snel als Ramselaar opkwam, zo hard is stil komen te staan in zijn ontwikkeling. Ramselaar kwam in de zomer van 2016 voor 5 miljoen euro over van FC Utrecht, werd international, maar moet nu opdraven bij de reserves. Ramselaar is ongelukkig en PSV is bereid om mee te werken aan een vertrek. PSV wil alleen verkopen. Arnesen zal een vriendenprijs uit kunnen onderhandelen. Overigens is Ramselaar nog altijd pas 22 en mag de belofte zeker niet afgeschreven worden.

Alexandru Mitrita (Roe)
Club: CS U Craiova (Roe)
Leeftijd: 23 jaar
Marktwaarde: 3,5 miljoen euro

Het zou kunnen dat Anderlecht na het pijnlijke floppen van recordaankoop Nicolae Stanciu de Roemeense competitie voorlopig links laat liggen. Een kijkje nemen bij CS U Craiova kan vanwege Mitrita echter geen kwaad. Mitrita heeft het beste jaar uit zijn loopbaan achter de rug, wat zich vooral uitte voor de goal. Mitrita deed in het lopende seizoen de netten al 12 keer trillen in 15 Liga I-duels. De vijfvoudig international van Roemenië is daarmee de topschutter. Als gevolg van een mooi 2018 viel hij recent in de prijzen op het voetbalgala van zijn land, waar hij kenbaar maakte een stap naar het buitenland te ambiëren. Mitrita slaagde niet in Italië. Is de Jupiler Pro League wel de juiste stap voor hem?

Roberto Alvarado (Mex)
Club: CD Cruz Azul (Mex)
Leeftijd: 20 jaar
Marktwaarde: 2,5 miljoen euro

Na Victor Guzman de tweede Mexicaanse groeibriljant op ons lijstje. Opvallend genoeg debuteerden beide heren op 8 september jl. voor de nationale ploeg en speelden ze ook dezelfde vijf interlands. Alvarado is met zijn twintig lentes nog echter drie jaar jonger dan Guzman. Sterkste eigenschappen: zijn versnelling en fluwelen linker. Won als onbetwistbare kracht in 2018 de nationale beker met Cruz Azul. Had daar met 2 goals en 2 assists ook een aandeel in. Pluspunt: hij kan eveneens op de linkerflank uit de voeten. Kortom: een talent met veel potentie.

Nadiem Amiri (Dui)
Club: TSG 1899 Hoffenheim (Dui)
Leeftijd: 22 jaar
Marktwaarde: 17 miljoen euro

De wintermercato is een uitgelezen gelegenheid voor spelers om op zoek te gaan naar meer speelminuten. Amiri was een vaste waarde in het succeselftal van Hoffenheim dat aansluiting vond met de Bundesliga-top. Dit seizoen speelde de Duitser met Afghaanse roots nog geen enkele minuut in de competitie. De oorzaak: een stressfractuur. Amiri, 17-voudig international bij de Duitse U21, is na maanden van revalideren dan wel hersteld, het gaat niet makkelijk worden om zich na lange afwezigheid weer in de ploeg te knokken. Misschien eens bellen naar Hoffenheim en proberen om Amiri voor een half jaar naar het Astridpark te halen?

Ryad Boudebouz (Alg)
Club: Real Betis Sevilla (Spa)
Leeftijd: 28 jaar
Marktwaarde: 6 miljoen euro

Anderlecht heeft naast creativiteit ook een routinier nodig die de jonkies bij de hand neemt. Arnesen en Verschueren kunnen met Boudebouz twee vliegen in één klap slaan. De 28-jarige Boudebouz heeft namelijk alles al meegemaakt. Zo speelde hij 300 duels in de Ligue 1 en in 2010 was de 25-voudig international met Algerije actief op het WK. Het jaar daarop werd hij verkozen tot Algerijns voetballer van het jaar. 2015/16 was zijn beste seizoen, toen Boudebouz namens Montpellier betrokken was bij 20 competitietreffers (11 goals, 9 assists). Bij het Spaanse Betis zijn die tijden ver weg, nu hij op een zijspoor zit. Boudebouz speelde pas acht keer mee in de Primera Division en valt zelfs regelmatig buiten de selectie. Een vertrek is niet ondenkbaar. Huren lijkt daarbij de aantrekkelijkste optie voor Anderlecht.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie wordt de nieuwe nummer 10 van @rscanderlecht? @voetbalprimeur.be stelt alvast 10 namen voor! 😉 #rsca #rscanderlecht Lees het hele artikel op https://bit.ly/2Vrqah8

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Bronnen voor marktwaardes: Transfermarkt.com.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie