Een prijs pakken is het doel: Genk kan miljoenenbod naast zich neerleggen

Een prijs pakken is het doel: "Genk kan miljoenenbod naast zich neerleggen"

03-01-2019 09:01

KRC Genk duikt 2019 in met de beste kaarten op de Belgische landstitel. In de stand van de Jupiler Pro League hebben de jongens van Philippe Clement nu zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. De kern bij elkaar houden is in januari de boodschap.

Volgens Stef Wijnants moet dat zeker lukken. "Ik denk wel dat Genk een miljoenenbod naast zich kan neerleggen. Al hangt het natuurlijk af over hoeveel geld het gaat, want alles en iedereen is te koop. Genk zal zeker kijken tot wanneer bepaalde contracten nog lopen", schat de journalist van Sporza de transferactiviteit bij de Limburgers in.

"Maar je voelt dat deze groep samen iets wil bereiken. Als een Russische of Chinese club met veel miljoenen opdaagt, dan zal er worden gesproken. Maar het is niet zo dat er spelers naar de uitgang willen", weet Wijnants. "Ik denk dus niet dat er veel uitgaand verkeer zal zijn, maar dan heb ik het over de typeploeg."

Drie mogelijke vertrekkers
Enkele spelers die op de bank zitten, zouden Genk wél kunnen verlaten. Wijnants denkt aan drie namen. "Jongens als Seck of Zhegrova, die minder spelen, kunnen misschien verhuurd of verkocht worden. Genk heeft tot nu toe ook altijd flink in Ingvartsen geloofd, maar ze menen dat het misschien niet slecht is om hem ergens te stallen waar hij wedstrijdritme kan opdoen", somt hij op.