Update: 'Financial Fair Play kan Carrasco transfer kosten'

Update: 'Financial Fair Play kan Carrasco transfer kosten'

Gepubliceerd: woensdag 9 januari 2019 om 13:20wo 09-01-2019 om 13:20

Yannick Carrasco is er nipt in geslaagd om het Chinese Dalian Yifang in de hoogste afdeling te houden, maar de vraag is of hij er nog een seizoen bijdoet. AC Milan hoopt alvast van niet.

Corriere Dello Sporweet namelijk dat die club informeert naar Carrasco. Milan heeft deze winter wel wat versterking nodig, want het beleeft een teleurstellend seizoen in de Serie A. Het staat op een schamele vijfde plaats.

Carrasco is wel niet de enige naam die op het lijstje staat. Ook Manolo Gabbiadini, nu actief bij Southampton, is een kandidaat. Veel zal afhangen van Dalian Yifang. Carrasco heeft daar nog een contract tot 2021 aan ongeveer tien miljoen euro per jaar. 

De Rode Duivel was afgelopen seizoen van onschatbare waarde voor zijn Chinese club. Met een geweldige goal kon hij de degradatie nog verhinderen.

Update 02/01, 20.28: Carrasco lijkt zelf ook aan te sturen op een transfer. De Rode Duivel wil volgens Tuttomercatoweb zo snel mogelijk vertrekken in China. Hij zou volgens het Italiaanse medium een officieel transferverzoek hebben ingediend. De flankaanvaller speelt sinds februari 2018 bij Dalian, dat 30 miljoen euro betaalde voor zijn diensten.

Update 03/01, 18.45: Volgens Football Italia gaf Carrasco op Instagram een duidelijk signaal. Volgens die bron heeft De Rode Duivel op Instagram een post over zijn mogelijke transfer naar Milan geliket.

Update 09/01, 13.20: AC Milan is nog altijd een van de ploegen die Carrasco wil inlijven, maar de Italianen moeten op de transfermarkt opletten met de  Financial Fair Play-regels. Voor 30 juni 2021 moet AC Milan break-even draaien. Lukt dat niet? Dan heeft AC Milan een serieus probleem en mag het geen Europees voetbal spelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws