'Kortrijk hoeft Coosemans niet als vervanger Kaminski, andere JPL-keeper wél'

'Kortrijk hoeft Coosemans niet als vervanger Kaminski, andere JPL-keeper wél'

02-01-2019 11:21
4

De toekomst van Colin Coosemans ziet er allesbehalve rooskleurig uit. De doelman zit bij KAA Gent compleet op een zijspoor, waardoor zijn ster tanende is. Dat moet hij deze transferperiode aan den lijve ondervinden.

Na het vertrek van Lovre Kalinic moest Gent op zoek naar een nieuwe doelman. Dat daarbij in de verste verte niet gedacht werd aan het doorschuiven van Coosemans, is al veelzeggend. Gent haalt snel Thomas Kaminski naar de Ghelamco Arena om het postje onder de lat over te nemen.

Voor Coosemans betekent die deal echter een dubbele slag in het gezicht. Volgens Het Laatste Nieuws hoopte Gent namelijk stiekem dat de keeper de omgekeerde weg zou bewandelen. Bij Kortrijk heeft men het voorstel van de Buffalo's echter naar de prullenmand verwezen. Zij hebben geen nood aan Coosemans.

De West-Vlamingen zouden daarentegen een oogje laten vallen hebben op Jean Butez, de doelman van Royal Excel Moeskroen. In Henegouwen maakte de Fransman de voorbije weken indruk, nadat hij Olivier Werner, die aan het seizoen begon, uit doel keepte.