Verbist legt uit hoe VAR beter kan: meer matchen, extra sessies en technologie

Verbist legt uit hoe VAR beter kan: meer matchen, extra sessies en technologie

02-01-2019 11:05
1

Johan Verbist is het nieuwe jaar ingetrokken als een tevreden, maar ambitieuze scheidsrechtersbaas. De resultaten van de VAR gingen er in 2018 mooi op vooruit. Toch is het plafond nog niet bereikt, claimt Verbist.

"We hebben nog groeimarge", stelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil me niet vastpinnen op een percentage, maar ik zou toch graag boven de grens van 75 procent correcte beslissingen komen. Dat kan omdat we dit seizoen intensiever met de VAR werken. Vorig jaar hadden we in slechts 48 matchen een videoref. Nu hebben we er op elke wedstrijd één. We komen ook drie keer per maand samen voor technische sessies. Dat zorgt voor betere prestaties."

De verantwoordelijken zullen het VAR-werk dus meer en meer onder de vingers krijgen. Daarnaast is er nog een ander pad dat zal leiden tot betere resultaten. "We onderhandelen met een gespecialiseerd bedrijf over technologie om een buitenspellijn te trekken. De lijn die de tv-kijkers te zien krijgen, klopt niet altijd. Maar zelfs al bereiken we een akkoord, dan nog zullen de VAR's er eerst mee moeten leren werken", plant Verbist nog wat tijd in.