Racing Genk was mijn laatste kans, ik wilde het niet verknallen

"Racing Genk was mijn laatste kans, ik wilde het niet verknallen"

01-01-2019 18:00

Danny Vukovic speelt in januari om de Asian Cup, maar hoopt dat hij zijn plaats in doel kan terugclaimen bij KRC Genk. In anderhalf jaar heeft hij namelijk een enorme weg afgelegd.

Nochtans kende de Australiër een moeilijk begin in Limburg. "De druk die ik op mezelf legde was groter dan de druk die ik bij de club voelde", vertelt hij daarover bij Sport/Voetbalmagazine.

"Eindelijk krijg je die kans waar je al die jaren van droomt, en dan wil je het ook goed doen. Te goed, misschien. Ik wist dat dit mijn enige kans was om nog iets in Europa te doen, en ik wilde die niet verknallen. Misschien legde ik te veel druk op mezelf, in het begin. Nu ben ik meer relaxed, al heb ik nog altijd het Servische bloed van mijn ouders."

Zijn overstap naar Genk heeft hem nog doen groeien. "Ik ben zeker een betere doelman geworden. Aan mijn positiespel hebben we hier hard gewerkt, daar viel nog wat aan te doen. Het is niet evident, je manier van werken en trainen aanpassen nadat je vijftien jaar op een andere manier bent begeleid. De taak van een keeper is hier ook anders dan in Australië. In België moet je meer meevoetballen. In Australië moet een doelman de bal gewoon zo ver mogelijk uittrappen."