Praet moet geduld hebben van voorzitter: ''De fans mogen gerust zijn''

Praet moet geduld hebben van voorzitter: ''De fans mogen gerust zijn''

01-01-2019 16:40

Dennis Praet maakt een sterke ontwikkeling door bij Sampdoria en als gevolg daar wordt hij rijp geacht voor een stap hogerop. Die stap zal Praet hoogstens pas komende zomer kunnen zetten, want clubs hoeven deze maand niet aan te kloppen.

Dat heeft voorzitter Massimo Ferrero duidelijk gemaakt in een gesprek met Il Secolo XIX. "De fans mogen gerust zijn, ik zal niemand verkopen. "De basis van het elftal is sterk en zal ook samen blijven.'' Mogelijk komen er nog wel wat nieuwe gezichten bij, al staat dat nog niet vast. ''Hoogstens zullen we zien of er zich een opportuniteit voordoet om een veelbelovende speler te halen, zoals de voorbije jaren."

Sampdoria bezet halverwege het seizoen de zevende plaats, achter de traditionele topclubs. Het verschil met nummer vier Lazio Roma bedraagt slechts drie punten, dus Samp wordt gezien als een serieuze outsider voor het laatste Champions League-ticket. Praet is bij de subtopper niet weg te denken uit de basiself en zette eind vorig jaar nog zijn handtekening onder een nieuw contract.

Lees ook: Interesse van overal, maar Praet forceert transfer niet: "Alles op zijn tijd"