UPDATE: 'CEO van Beijing Guoan ontkent plots gesprekken met Dembélé'

UPDATE: 'CEO van Beijing Guoan ontkent plots gesprekken met Dembélé'

09-01-2019 12:10 Laatste update: 12:33
8

Mousa Dembélé heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Tottenham Hotspur al gespeeld. De 31-jarige Rode Duivel trekt volgens het Franse Euro United deze maand naar China.

Er gingen ook in 2018 geruchten dat Dembélé serieus zou overwegen om naar China te verkassen. Dembélé beschikt bij de Spurs over een aflopend contract, wat hem aantrekkelijk maakt voor voor veel clubs. Onze landgenoot werd eveneens gelinkt aan de Serie A, maar Dembéle geeft naar verluidt dus toch de voorkeur aan een lucratieve transfer naar China.

Dembélé werd in 2012 voor een som van 19 miljoen euro overgenomen van Fulham. Sindsdien kwam hij 249 officiële duels in actie voor Tottenham, waarin hij tien goals en twaalf assists liet noteren. Zeker van een basisplaats was hij in Londen echter niet meer en Dembélé had ook nog eens de pech dat hij sinds oktober aan de kant staat met een enkelblessure.

Over de exacte bestemming in China is nog niets bekend. Op dit moment is Yannick Carrasco (Dalian Yifang) de enige landgenoot die actief is in de Chinese Super League.

Update 03/01, 12.55: Volgens Sasha Tavolieri kan Beijing Sinobo Guoan de nieuwe club van Dembélé worden. De Chinese club zou naar verluidt de Rode Duivel een jaarsalaris van 9 miljoen willen betalen. Bij Beijing Sinobo Guoan ligt er voor Dembélé een contract voor 3 seizoenen klaar.

Update 08/01, 12.15: Volgens BBC is de overgang van Dembélé richting China bijna helemaal rond. De Rode Duivel heeft een aflopend contract, maar Beijing Gouan betaalt nog een pittige prijs om Dembélé aan te trekken. Het zou net iets meer dan twaalf miljoen euro betalen voor de middenvelder.

Update 09/01, 12.10: Volgens Kristof Terreur van Het Laatste Nieuws ligt er een bod op tafel voor Dembélé. Al meldt de journalist ook dat de CEO van Beijing Guoan, Li Ming, ontkent dat zijn ploeg aan het spreken is met Dembélé. De club wil wel nieuwe spelers aantrekken.