Sky Sports: 'Ajax-revelatie moet Rode Duivel komen vervangen'

Sky Sports: 'Ajax-revelatie moet Rode Duivel komen vervangen'

31-12-2018 16:45
1

Donny van de Beek is in beeld bij Tottenham Hotspur. Dat meldt Sky Sports. Van de Beek (21) is één van de spelers die kandidaat is om in Londen de opvolger te worden van Mousa Dembélé en/of Victor Wanyama. 

Beide spelers zijn regelmatig geblesseerd. Volgens Sky Sports is een vertrek van de Rode Duivel en de Keniaan in de maak. Het contract van Dembélé (31) loopt komende zomer sowieso af. Er staat Spurs een 'renovatie' van het middenveld te wachten - en Van de Beek is dus een naam die rondzingt bij de huidige nummer drie van de Premier League. Ook Abdoulaye Doucoure (Watford) en Tanguy Ndombele (Olympique Lyon) zijn in beeld. 

De afgelopen jaren deed Tottenham meerdere keren zaken met Ajax. Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez verkasten van Amsterdam naar de hoofdstad van Engeland. Van de Beek, die eerder dit seizoen gelinkt werd aan AS Roma, heeft bij Ajax een contract tot medio 2022. 

Bowen
Een transfer in januari naar Londen lijkt onwaarschijnlijk voor de Oranje-international. Ajax heeft diverse malen laten blijken dat er tijdens de winterstop niemand mag vertrekken. Wie Spurs komende maand wél hoopt aan te trekken, is Jarrod Bowen. De 22-jarige vleugelaanvaller van Hull City scoorde dit seizoen al tien keer. Volgens Football London is Tottenham 'zeer geïnteresseerd' in Bowen, die een slordige vijftien miljoen euro moet kosten.