Martinez heeft zijn twijfels bij kandidaat-Duivel: Hij is wisselvallig

Martinez heeft zijn twijfels bij kandidaat-Duivel: "Hij is wisselvallig"

31-12-2018 16:30

Roberto Martinez ziet heel wat nieuwe Rode Duivels klaarstaan voor het komende jaar. Ook Junior Edmilson hoort bij dat lijstje namen, maar zijn overstap naar Qatar helpt daar niet bij.

Martinez vertelt dat Edmilson dicht bij de Rode Duivels stond. "Ik was zeer blij met zijn laatste vijf ­wedstrijden voor Standard in de Play-Offs - constant goed. Eerlijk, ik heb nooit getwijfeld aan zijn kwaliteiten. Junior maakte deel uit van mijn voorselectie voor het WK. In de play-offs stond hij er, hij was beslissend. We volgden hem van nabij, ook al was de concurrentie enorm", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De transfer naar Qatar kwam onverwacht. "Op die leeftijd is het interessant om élke voetballer te vragen waarom hij 'het' doet... Is het jouw passie? Is voetbal het enige dat je kent? Is het omdat je vader voetballer was? Of is het voor het geld? Iedereen doet zijn of haar job om een reden. Wel, als het ­antwoord dan luidt: 'In één jaar kan ik verdienen wat ik normaal in vijf jaar verdien', kan ik begrijpen dat een voetballer naar Qatar gaat. Je kunt akkoord gaan of niet met die levensvisie, maar Junior is wél ­eerlijk."

Martinez volgt hem toch nog op de voet. "We zijn een klein land, we sluiten geen enkel talent uit. We volgen Junior nog steeds, ja. Maar hij is weer wisselvalliger geworden... Het voetbal in Qatar zit echt in een experimentele fase. De competitie in China is beter."

Lees ook: 'Antwerp denkt eveneens aan Edmilson'