Lierse Kempenzonen krijgt er flink van langs: Zij zijn op strooptocht!

Lierse Kempenzonen krijgt er flink van langs: "Zij zijn op strooptocht!"

31-12-2018 14:06
1

Er zit een haar in de boter tussen amateurclubs Rupel Boom en Lierse Kempenzonen. Die laatste club haalde dit seizoen heel wat stafleden weg uit Boom, en dat leidde tot een open brief die weinig aan de verbeelding overlaat.

Lierse Kempenzonen haalde niet alleen coaches Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt weg. Ook de keeperstrainer én de eerste doelman maakten de oversteek naar Lier.

"Een échte amateurclub staat machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta. Zonder enig voorafgaande verklaring aan Rupel Boom, trokken de Lierse Kempenzonen op strooptocht over de Boomse velden. Zonder enige vorm van deontologie werden de veldheren in dienst van Rupel Boom weggekaapt”, klinkt het vlijmscherp.

Vooral de transfer van keeper Thibaut Rausin kwam hard aan. "Wat een ethiek! Thibaut kon, gezien zijn sociaal statuut, bij onze club enkel als amateur spelen. Hij zag dat wel zitten omdat hij zich zo opnieuw in de kijker kon spelen voor profclubs uit 1B en misschien wel 1A. Als ‘menselijke’ club wil Rupel Boom immers een speler, die hogerop kan en zo een profstatuut bekomen, niet tegenhouden."

Revanche in 2019
Rupel Boom is echter lang niet uitgeteld. "Wij zitten in ieder geval niet stil en doen er alles aan om weer 'up and running' te zijn voor de belangrijke terugronde. Op onze beurt zullen wij, door de onbegrensde graaicultuur van derden, bronnen moeten aanspreken maar dat zal met de betrokkenen wél in alle openheid gebeuren. Pas wanneer bepaalde zaken echt afgerond zijn, zal er naar de buitenwereld gecommuniceerd worden."