Van Dijk onvermoeibaar: 'Zolang ik me fit voel blijf ik gaan en blijf ik spelen'

Van Dijk onvermoeibaar: 'Zolang ik me fit voel blijf ik gaan en blijf ik spelen'

31-12-2018 13:10
1

Virgil van Dijk is dit seizoen van groot belang voor Premier League-koploper Liverpool. Dat hij zo goed als alles speelt is volgens de Nederlander geen probleem.

"Ik heb geen rust nodig. Iedereen wil elke wedstrijd spelen", klinkt het op de website van Liverpool. Van Dijk heeft van alle wedstrijden tot nu toe slechts één wedstrijd van The Reds aan zich voorbij laten gaan. Verder miste hij, op 35 minuten na, geen minuut in de Premier League en Champions League. "Zolang ik me fit voel, blijf ik gaan en blijf ik spelen", aldus Van Dijk.

Liverpool won afgelopen weekend met 5-1 van Arsenal en is koploper van de Premier League. The Reds hebben zeven punten voorsprong op Manchester City. De titelverdediger is op donderdag 3 januari de volgende tegenstander. "Daar kunnen we ons nu op richten. (...) We zijn 2018 goed geëindigd en hopelijk kunnen we dat doortrekken."

Mocht Liverpool de uitwedstrijd bij City weten te winnen, wordt een nog groter gat geslagen. "City willen we winnen. Het wordt lastig, heel lastig, maar voor hen ook", toont Van Dijk zich strijdlustig. "Het wordt een goede wedstrijd, maar geen beslissende of zoiets. We gaan het niet anders benaderen dan een andere wedstrijd."