'Kalinic automatisch eerste keus: grootste concurrent loopt ernstige blessure op'

'Kalinic automatisch eerste keus: grootste concurrent loopt ernstige blessure op'

31-12-2018 11:44 Laatste update: 11:45
2

Lovre Kalinic maakt per 1 januari 2019 de overstap van KAA Gent naar Aston Villa. De kans is zeer groot dat Kalinic op 12 januari zijn competitiedebuut gaat maken. Helemaal nu belangrijkste concurrent Orjan Nyland een zwaar blessure heeft opgelopen.

Sky Sports meldt maandag dat Nyland tijdens een trainingssessie zijn achillespees heeft afgescheurd. Er wordt gevreesd dat Nyland de rest van het seizoen uitgeschakeld is. Op nieuwsjaardag zal Andre Moreira of Mark Bunn het doel verdedigen, maar daarna zullen alle ogen op Kalinic gericht zijn.

Kalinic zal door het wegvallen van Nyland geen serieuze concurrentie hebben, want de 28-jarige Noor was tot op heden de onbetwiste nummer één onder de lat bij de nummer negen uit The Championship. Nyland, die afgelopen zomer overkwam van het Duitse Ingolstadt, keepte 22 van de 25 competitieduels. Hij wist zes keer zijn doel schoon te houden. Moreira en Bunn worden puur gezien als stand-ins.

Overigens werd maandagochtend bekend dat Thomas Kaminski de opvolger van Kalinic gaat worden. Het meerjarige contract voor Kaminski ligt al klaar bij Gent.