Opmerkelijke anekdote over Limbombe: Hij werd gebrainwasht door Bayat

Opmerkelijke anekdote over Limbombe: "Hij werd gebrainwasht door Bayat"

Gepubliceerd: zondag 30 december 2018 om 21:52zo 30-12-2018 om 21:52

Anthony Limbombe staat momenteel in het oog van de storm. De Belgische flankaanvaller van Nantes werd door de Franse politie ondervraagd over enkele dubieuze transacties bij zijn transfer van afgelopen zomer.

Volgens L'Equipe stak Mogi Bayat de helft van het tekengeld, in totaal zo’n drie miljoen euro, in zijn eigen zak. Op die manier omzeilde hij de Franse wetgeving. Maar daarmee is de kous nog niet af. Ook Christian Negouai heeft een stem in het verhaal. De ex-middenvelder van Standard was lang de agent van Limbombe en stond in augustus op het punt hem voor vijftien miljoen euro naar Huddersfield te loodsen.

Er werd een overeenkomst gesloten met het makelaarsbedrijf Base Soccer, wat een verhuis naar Engeland zou vergemakkelijken. Maar Limbombe had intussen een deal met een andere spelersmakelaar, namelijk Dirk De Vriese. De Engelse eersteklasser hekelde de besluitloosheid van de speler en trok zich terug. Nadat de mercato in Engeland sloot, kwam Bayat met Nantes op de proppen. De Rode Duivel verkaste dan maar naar de Ligue 1.

L’Équipe kon spreken met een vertegenwoordiger van Base Soccer. "De speler werd gebrainwasht door Bayat, die er alles aandeed om hem uiteindelijk bij Nantes te kunnen plaatsen. De plek waar hij graag z’n spelers dumpt. Dat zorgde voor heel wat schade. Vooral voor Club Brugge, dat met acht miljoen euro uiteindelijk veel minder geld ontving."

Lees ook: 'Limbombe moest onderzoekers uitleg komen geven over dubieuze deal met Bayat'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws