Jubilaris Ryan en Vukovic klaar voor Asia Cup: vijfklapper in laatste test

Jubilaris Ryan en Vukovic klaar voor Asia Cup: vijfklapper in laatste test

30-12-2018 15:13 Laatste update: 15:15
1

De Australische Socceroos zijn helemaal klaar voor de Asia Cup. Australië was bij de jubileumwedstrijd van Mathew Ryan met 5-0 te sterk voor Oman.

Ryan stond voor de vijftigste keer onder de lat bij zijn nationale ploeg. Een speciale mijlpijl voor de voormalige sluitpost van Club Brugge en Racing Genk, die op 5 december 2012 zijn debuut mocht maken. Een jaar later groeide Ryan uit tot de onbetwiste nummer één en was hij zowel op het WK van 2014 als 2018 titularis bij Australië. Ryan had zondag weinig werk, want Oman werd met gemak opzij gezet. Hij hoefde er dan ook weinig voor te doen om zijn veertiende clean sheet bij de 'Aussies' te noteren.

De 26-jarige Ryan zag hoe Australië al in de openingsfase afstand nam van Oman. Na 24 minuten stond er al een 0-3 voorsprong op het scorebord. Met name de openingstreffer van Andrew Nabbout was een cadeau.

Na de pauze maakte Milos Degenek zijn eerste interlandgoal en zorgde Jackson Irvine op heerlijke wijze voor het slotakkoord. Australië neemt volgende maand deel aan het kampioenschap van Azië, waar het van 5 januari tot en met 1 februari gaat proberen om de titel te prolongeren. Racing Genk-doelman Danny Vukovic is geselecteerd en is de vaste doublure van Ryan.