Chelsea profiteert door goudhaantje Kanté optimaal van nederlagen Spurs en Arsenal

Chelsea profiteert door goudhaantje Kanté optimaal van nederlagen Spurs en Arsenal

30-12-2018 15:00 Laatste update: 15:43
1

Chelsea heeft zondag optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Tottenham Hotspur en Arsenal. Stadgenoot Crystal Palace werd op Selhurst Park 1-0 verslagen. N'Golo Kanté kroonde zich na de pauze tot matchwinner. 

Crystal Palace deed het in de eerste helft nog best aardig tegen The Blues. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Op slag van rust dacht Olivier Giroud te scoren, maar scheidsrechter Craig Pawson bleek al gefloten te hebben toen de Franse spits prachtig raak schoot.

Snel na de pauze maakte Kanté het verschil. David Luiz verstuurde vanaf het middenveld een fraaie pass op de Fransman, die in het strafschopgebied de bal controleerde en daarna met links koeltjes raak schoot achter doelman Vicente Guaita. Opvallend: dit seizoen maakte Kanté al drie goals. In zijn voorgaande drie seizoenen in de Premier League scoorde hij in totaal vier keer. Palace kon na het doelpunt geen vuist meer maken. Eden Hazard speelde de volledige match bij Chelsea.

Door de winst is Chelsea drie punten ingelopen op Spurs, dat zaterdag op Wembley pijnlijk verloor van Wolverhampton Wanderers. Arsenal ging later op de dag met liefst 5-1 onderuit bij koploper Liverpool. Tottenham staat op 45 punten, Chelsea op 43 en Arsenal op 38. 

Manchester City (44 punten) trapt zondag om 15.15 uur af tegen Southampton. Vincent Kompany start daarbij in de basis. Manchester United, zesde op de Premier League-ranglijst met 32 punten, ontvangt Bournemouth om 17.30 uur.