'Tweetal van Racing Genk lokt opvallende interesse voor de wintermercato'

'Tweetal van Racing Genk lokt opvallende interesse voor de wintermercato'

30-12-2018 10:40 Laatste update: 10:49
8

Racing Genk heeft ook de keerzijde van het succes ontdekt. Er wordt aan alle kanten aan de sterkhouders van de Limburgers getrokken. Met de wintermercato voor de deur nemen de speculaties in veelvoud toe. Zo zijn de namen van Alejandro Pozuelo en Zinho Gano in Rusland gevallen.

Het Russische Sport24 meldt dat een niet nader genoemde club nadrukkelijke belangstelling heeft voor het Genkse duo. Volgens de bron heeft makelaar Santos Verhulst hierover een tip gegeven aan Alina Matinyan, een correspondente van Sport24. De naam van de club is onbekend, maar duidelijk is wel dat het om een club uit Moskou gaat.

Dit seizoen zijn er vier clubs uit de hoofstad actief in de Russiche Premier League: CSKA Moskou, Spartak Moskou, Lokomotiv Moskou en Dinamo Moskou. Het zijn respectievelijk de nummers drie, vier, vijf en twaalf uit de stand.

Sport24 wijst in het artikel vooral op de uitstekende statistieken van Pozuelo, die in de eerste 21 speelronden goed was voor vier goals en tien assists. Pozuelo heeft een afkoopclausule van circa acht miljoen euro in zijn contract staan. Een bedrag dat voor clubs uit Rusland doorgaans geen probleem is. Genk moet dus vrezen, al heeft Rusland zeker niet de voorkeur voor de Spaanse spelmaker.

Misser

Gano wist nog niet te scoren in de competitie en wordt als miskoop beschouwd. Fans van Racing Genk hebben wat de spits betreft genoeg gezien