'Dury wil af van overbodig drietal, floptransfer mag eveneens beschikken'

'Dury wil af van overbodig drietal, floptransfer mag eveneens beschikken'

30-12-2018 10:04
2

Zulte Waregem kan met een dertiende plaats onmogelijk tevreden zijn over de prestaties in de eerste seizoenshelft. Het is gezien de tegenvallende resultaten logisch dat Essevee de selectie van een kwaliteitsinjectie wil voorzien. Aan de uitgaande kant mogen er vier spelers vertrekken. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Kingsley Madu en Bryan Verboom vertoeven sinds september al in de B-kern, nadat er in de zomer geen oplossing voor het duo werd gevonden. Hun situatie is onveranderd, waardoor zij nog altijd moeten vertrekken. Michaël Heylen werd net als Madu en Verboom naar de B-kern gestuurd, maar hij werd terug opgevist door Dury. Heylen pakte de nieuwe kansen met beide handen aan en stond in elf van de laatste twaalf competitiematchen aan de aftrap. Hij mag zodoende blijven.

Voor de Noren Johan Björdal en Fredrik Oldrup Jensen was er wel slecht nieuws. Beide Scandinaviërs kwamen sinds in komst niet verder dan twaalf optredens. Oldrup Jensen werd de afgelopen maanden al uitgeleend aan het Zweedse Göteborg. De middenvelder keerde al terug naar de Gaverbeek, maar zijn rentree is hoogstwaarschijnlijk van zeer korte duur.

Lees ook: Dury is op zoek naar nummer 10: 'Zulte Waregem bekijkt drie pistes'