Ranieri ontploft na 'penaltyruzie': 'Ik kon hem wel vermoorden: is toch normaal?'

29-12-2018 23:04
2

Fulham-manager Claudio Ranieri wist niet wat hij zag tijdens de degradatiekraker tegen Huddersfield Town. De thuisploeg kreeg tien minuten voor tijd, bij een 0-0 stand, een strafschop en de spelers ruzieden over wie hem mocht nemen.

Aboubakar Kamara won de strijd van clubtopscorer Aleksandar Mitrovic, maar zag zijn inzet gestopt worden door doelman Jonas Lössl, tot grote woede van Ranieri. "Ik riep nog dat hij de bal aan Mitrovic moest laten", liet de Italiaan na afloop weten aan de BBC. "Het is ongelooflijk wat hij deed. Het was respectloos tegenover mij, de club, zijn teamgenoten en de supporters."

De geroutineerde manager krijgt vervolgens de vraag wat hij dacht toen hij Kamara zag missen en maakt van zijn hart geen moordkuil. "Ik kon hem wel vermoorden. Dat is toch normaal? Dat één iemand de bal afpakt voor zo'n penalty... Dat kan gewoon niet."

Fulham won overigens in de blessuretijd met 1-0 door een treffer van Mitrovic. De Londenaren zetten hekkensluiter Huddersfield hierdoor op vier punten.