KV Mechelen-speler Bijker vader van veel te vroeg geboren drieling: ''Zo eng''

KV Mechelen-speler Bijker vader van veel te vroeg geboren drieling: ''Zo eng''

Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018 om 13:10za 29-12-2018 om 13:10

Laatste update: zaterdag 29 december 2018 om 13:29za 29-12-2018 om 13:29

2018 was een zeer bijzonder jaar voor Lucas Bijker. De 25-jarige Nederlander verruilde het Spaanse Cadiz voor KV Mechelen en werd vader van een drieling, die veel te vroeg ter wereld kwam. Het werden heftige tijden voor Bijker en zijn vrouw Melissa. 

Op 15 augustus beviel Melissa na amper 26 weken zwangerschap van twee dochters en een zoon. Dochtertje Jaycie kwam al snel in de problemen door dichtgeklapte longen. Bijker keek machteloos toe bij de handelingen van de artsen en verpleegkundigen. ''Uiteindelijk besloten ze over te gaan tot trilbeademing, waarbij in- en uitademing heel snel en met heel kleine hoeveelheden lucht gebeurt. Het was zo eng en confronterend, ik wilde het eigenlijk niet zien. Maar ik wilde ons kindje ook niet zo laten liggen. Ik werd keihard met de neus op de feiten gedrukt. We waren overgeleverd aan het lot'', vertelt Bijker in de Leeuwarder Courant.

Sindsdien heeft Bijker veel steun aan het voetbal. ''Door te voetballen verwerk ik alles wat er is gebeurd'', zegt de verdediger. ''Ik sta elke dag om vijf uur op. Dan geef ik de baby’s een fles en een schone luier. Om tien voor zes stap ik in de auto om de files bij Antwerpen voor te zijn. Onderweg pik in mijn teamgenoot Arjan Swinkels op. Muziekje aan en rijden maar. Dat vind ik heerlijk. Dat helpt me ook.''

Zijn carrière komt tegenwoordig echter compleet op de tweede plaats. ''Ik heb geen dromen meer. Voorheen dacht ik: wie weet waar de voetballerij me brengt. Dat is nu veranderd. Voetballen is fantastisch, maar mijn gezin is veel belangrijker'', besluit Bijker.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws