'Braziliaanse Belg wordt gevolgd door tal van Engelse clubs'

'Braziliaanse Belg wordt gevolgd door tal van Engelse clubs'

28-12-2018 20:49
3

Everton wil Andreas Pereira naar Liverpool halen. Everton is echter niet de enige club die interesse heeft in de aanvallende middenvelder. Ook Arsenal en West Ham United hengelen naar zijn diensten.

Dat meldt het Braziliaanse UOL. Pereira speelde een paar minuten mee in de met 5-1 gewonnen Premier League-wedstrijd van Manchester United bij Cardiff City. De Belgische Braziliaan hoopt dat hij onder interim-manager Ole Gunnar Solskjaer meer speeltijd krijgt, maar mocht hij niet genoeg kansen krijgen, behoort een vertrek ook tot de mogelijkheden.

Pereira heeft in Manchester nog een contract tot de zomer van 2019. De in België geboren middenvelder doorliep de jeugdopleiding van PSV voor hij in januari 2012 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Manchester United. Dit seizoen kwam hij in vijf Premier League-wedstrijden in actie, maar een vaste waarde is de 22-jarige middenvelder niet.

Vanaf januari mag Pereira met andere clubs onderhandelen, omdat over een halfjaar zijn contract afloopt. Een eerder vertrek is echter niet uitgesloten, omdat Pereira meer moet spelen om kans te maken opgeroepen te worden voor het Braziliaanse nationale team. In september werd hij door bondscoach Tite opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen de Verenigde Staten en El Salvador.