Zulte Waregem doet winterstage uit de doeken, mét oefenpot tegen Bundesliga-club

Zulte Waregem doet winterstage uit de doeken, mét oefenpot tegen Bundesliga-club

28-12-2018 16:05 Laatste update: 16:18

Net als het merendeel van de clubs uit Eerste Klasse A trekt Zulte Waregem straks naar de Spaanse zon. In Marbella, in Andalusië, zal de fusieclub proberen de ideale basis te leggen om degradatie te ontlopen in 2019.

Op de eigen website maakt Essevee de details van de komende winterstage bekend. Voor de achtste keer op rij wordt Marbella de bestemming. De spelers en de staf zullen er verblijven in het lokale Football Center. De stage loopt van zondag 6 tot en met zondag 13 januari. 

Op woensdag 9 januari zal Zulte Waregem haar enige oefenpot van het trainingskamp afwerken. Tegenstander wordt Hannover 96, een team uit de Bundesliga. Daar draait het wel vierkant voor de Duitsers, die pas zeventiende staan met elf schamele puntjes. 

Dan staat de ploeg van Francky Dury er iets beter voor, al loert ook aan de Gaverbeek het degradatiespook nog om de hoek. Met nog negen speeldagen te gaan bezet Zulte Waregem de dertiende plaats in de stand, met zes punten voorsprong op hekkensluiter Sporting Lokeren.